Dromen najagen en het avontuur beleven

Coach Etten leur
 

Als je op mij lijkt, vraag je je elke dag af: Wat moet ik vandaag doen? Het antwoord op die vraag kan vaag en frustrerend lijken. Maar hetzelfde geldt voor je toekomst. Het is moeilijk om precies te weten waar je leven naartoe gaat en wat je te wachten staat. Deze onzekerheid kan het moeilijk maken om gemotiveerd en geïnspireerd te blijven; vooral als volwassene die gewend is aan meer directe doelen. Dus hoe blijven we enthousiast over de toekomst? Hoe vinden we betekenis in de kleine keuzes die we elke dag maken? Ik denk dat één manier is om onze dromen na te jagen in plaats van ze te vermijden. Wil jij hulp bij het najagen van je dromen? Zoek dan een coach in Etten Leur, hier zit namelijk de beste coach van Nederland!

Concentreer je op wat je opwindt.

Toen ik een tiener was, hield ik van reizen. Ik las elk reisboek dat ik kon vinden, onderzocht gratis kaarten en globes online, en droomde ervan elk land in Europa te bezoeken. Ik hield van het idee van wandelen langs geplaveide straten, het verkennen van ruïnes, en het proeven van verschillende soorten voedsel. Maar toen ik ouder werd, besefte ik dat reizen als volwassene veel meer zou kosten dan een paar bibliotheekboeken. Ik was ontmoedigd. Ik wilde het idee van reizen niet opgeven. Ik hield nog steeds van het idee om vreemde landen te bezoeken en nieuwe culturen te ervaren. Ik wilde alleen een andere weg inslaan. Dus ik deed wat onderzoek en begon een plan te maken.

Denk rustig na over je beslissingen.

Wanneer je in het moment zit en echt enthousiast bent over een bepaald doel, is het gemakkelijk om op de zaken vooruit te lopen. Misschien vergeet je de kleine stappen die je moet nemen om dat doel te bereiken. Je kunt jezelf ervan overtuigen dat je je dromen meteen kunt verwezenlijken. Maar dat soort denken leidt vaak tot teleurstelling en frustratie. Wachten met het verwezenlijken van je dromen tot je er klaar voor bent is beter. Dit betekent niet dat je doelen moet stellen die zo ver weg zijn dat ze onmogelijk lijken. Het betekent alleen dat je je hoop gevestigd moet houden, en altijd in gedachten moet houden dat het tijd kost om je doelen te bereiken. En die tijd voelt misschien niet de moeite waard. Maar je moet onthouden dat het de moeite waard is.

Blijf altijd leren.

Als je niet blijft leren, blijf je achter. Het is belangrijk om het idee van levenslang leren te omarmen. Zodra je klaar bent met je verplichte onderwijs (middelbare school), moet je nadenken over een manier om te blijven leren. Vraag jezelf af: "Wat zijn de dingen die ik wil weten? Hoe kan ik deze vaardigheden opdoen?" Je hoeft niet te schakelen en een expert te worden in één ding. Maar het is belangrijk om een evenwicht te bewaren tussen uw interesses en vaardigheden. Als u van economie of bedrijfstak verandert, moet u uw werk anders aanpakken. Dat kan betekenen dat je je vaardigheden heroverweegt, iets geheel nieuws leert of vaardigheden uit twee verschillende vakgebieden combineert.

Conclusie

Er is geen gemakkelijke formule voor succes. De meeste mensen zouden zeggen dat succes komt met hard werken en toewijding. Je moet gemotiveerd blijven, altijd op zoek zijn naar nieuwe en betere manieren om je werk te doen, en altijd uitkijken naar kansen. Misschien vindt u uw grootste uitdagingen intern en niet extern. Misschien vindt u dat de dingen waarmee u het meest worstelt, gewoon het gemotiveerd blijven om veranderingen in uw leven aan te brengen.

Als je je dromen najaagt, zul je je enthousiaster voelen over de toekomst, zul je meer gericht zijn op wat je opwindt, en zul je meer geduld hebben met de reis. Dit zijn allemaal dingen die je zullen helpen geïnspireerd en gemotiveerd te blijven in je leven.